Nieuws

Diensten

Soms heeft u praktische ondersteuning nodig bij dingen die u niet zelf kunt regelen. Dat kan gaan om eenmalige, tijdelijke of langdurige hulp. Meestal kunt u voor die ondersteuning een beroep doen op familie of vrienden. Lukt dat niet, dan zijn er binnen Papendrecht  meerdere mogelijkheden op het gebied van dit soort dienstverlening.  Sterk Papendrecht kan u in contact brengen met de dienstverlening die toegespitst is op uw situatie.

 
Misschien is hulp bij het boodschappen doen voor u voldoende om nog zelf uw eigen maaltijd te kunnen verzorgen. Als zelf koken niet meer lukt kunt u gebruik maken van een maaltijdendienst. Zij bezorgen gekoelde of diepvriesmaaltijden  aan de deur. Er zijn diverse aanbieders in Papendrecht. Ook zijn er mogelijkheden om in een wijkrestaurant van een warme maaltijd te genieten.
 
Met een personenalarmering kunt u 24 uur per dag onmiddellijk hulp van buitenaf inroepen. Dat kan een geruststellende gedachte zijn als u een ziekte heeft waarbij u plotseling onwel kunt worden, maar bijvoorbeeld ook als u een verhoogd valrisico heeft. Er zijn verschillende mogelijkheden binnen Papendrecht om alarmering te regelen.
 
Als u zelf niemand kunt vinden die u helpt met praktische zaken, zoals uw administratie bijhouden  of met bijvoorbeeld een klusje in huis, dan zijn er in Papendrecht vrijwilligers die verschillende vormen van ondersteuning bieden.
Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u ook gebruik maken van een aantal vrijwilligersdiensten van Sterk Papendrecht, zoals de klussendienst, hulp bij thuisadministratie en ‘Effe wat Anders’.
 
 
Een aantal aanbieders van maaltijden thuis en/of gezamenlijke maaltijden in Papendrecht:
Apetito
Rivas
Waardeburgh
3B-Diner
Food Connect
flyer Maaltijdendiensten die aan huis bezorgen in Papendrecht
flyer Samen eten in Papendrecht 
 
Een aantal aanbieders van alarmering in Papendrecht:
Rivas
Waardeburgh 
flyer Vormen van personenalarmering
 
Een aantal vrijwilligersorganisaties die ondersteuning kunnen bieden:
Humanitas
NPV (Nederlandse Patiënten Vereniging)
Present
Rode Kruis
Zonnebloem

Sterk Papendrecht kan u ondersteunen bij het vinden van de aanbieder die bij uw vraag past.

Agenda